Bastel parket anhydriet vloer

Anhydriet gietvloer

Anhydriet gietvloer

Een anhydrietvloer ondervloer vormt een prima basis, mits de anhydrietvloer wel eerst wordt geschuurd en met een primer voorgestreken. Dit zorgt voor voldoende hechting, zonder deze voorbehandeling is de anhydrietvloer namelijk te broos om een visgraat op te bevestigen.

Vervolgens dient er een ondervloer geplaatst te worden. Bij een anhydriet dekvloer worden standaard 12mm spaanplaatbroodjes geplakt. Deze broodjes worden gelijmd om na een dag droogtijd te worden opgeschuurd.

Nu de vloer mooi strak is is deze klaar voor de visgraat. Wilt u anhydriet combineren met vloerverwarming? Geen probleem, wij plaatsten dan in plaats van de broodjes een eiken mozaïek ondervloer. Deze vloer wordt op dezelfde manier bevestigd en bewerkt. Kiest u voor een duoplank dan kan deze direct (dus zonder ondervloer) op de vloer worden geplakt. Heeft u een anhydrietvloer dekvloer en wilt u geluidsisolatie, dan is het hoogst haalbare hiervoor de redupanel. Deze ondervloer wordt zwevend op de zandcement dekvloer geplaatst door alleen in de mes en groef te verlijmen. Hierop kan direct uw visgraat vloer worden bevestigd.

Voor een optimaal resultaat geldt bij elke visgraatvloer dat de basisvloer schoon vlak en droog dient te zijn. Het restvochtpercentage zal door ons worden opgemeten voor de start van uw project. Voor anhydriet is in het algemeen een restvochtpercentage vereist van maximaal 0,3%.

« Ga terugVrijblijvende offert »