Afwerking kies hier uw afwerking of combineer

Monocoat

Bastel Parket werkt met de monocoat 2c olie. Deze olie is de enige olie ter wereld die niet op waterbasis is en bevat met name natuurlijke ingrediënten.

Monocoat fixeert zich in de toplaag van het hout door een moleculaire binding aan te gaan met de houtvezels en zo ontstaat een duurzame en blijvende bescherming.

Vrijblijvende offerte »
afwerking Bastel Parket monocoat

Unieke kleuren

 

De originele Monocoat  pigmenttechnologie geeft een intense en diepe kleur in één enkele laag. Het heeft geen invloed op de natuurlijke look van het hout. Monocoat heeft een collectie van 40 verschillende kleuren.

Bastel Parket hanteert voor elke kleur dezelfde prijs (m.u.v. invisible), de kleur kan op het laatste moment nog gekozen worden. Hiernaast vindt u een impressie van de verschillende opties.

Vrijblijvende offerte »
bastel parket houten vloeren monocoat kleuren

Roken

meerprijs € 5,95 per m²

Met roken komt er een diepere kleur naar boven in het hout. Dit effect geeft de vloer een wat ruigere uitstraling. Zodra de vloer is geplaatst en voordat de olie wordt aangebracht zetten wij ammoniak in de ruimtes neer. De ammoniak damp geeft een chemische reactie met het looizuur in het hout. Hoe langer je de ammoniak laat staan hoe heftiger het effect zal zijn.

Vrijblijvende offerte »
eiken roken

Verouderen/ trommelen

meerprijs €6,95 per m²

Met verouderen wordt het hout door een grote trommel gehaald met ijzer afval. Hierdoor ontstaan verschillende beschadigingen op de planken. Als de vloer eenmaal gelegd is wordt de vloer niet meer geschuurd omdat alle beschadigingen er dan weer uit verdwijnen. Door deze missende stukjes hout aan de zijkanten en deuken in het hout wordt het effect gecreëerd alsof de vloer er al 100 jaar in ligt.

Vrijblijvende offerte »
vloer eik verouderd getrommeld

Borstelen

meerprijs €6,95 per m²
Bij het borstelen van houten vloeren worden de zachtste delen van het hout weggeborsteld. Hierdoor blijven de hardere houtnerven over en ontstaat er relief in de vloer. Dit geeft een prachtig natuurlijk effect met ruwer aanvoelende en ogende planken.
Vrijblijvende offerte »
vloer eik geborsteld

Velling

meerprijs bij visgraat €6,95 per m² (inclusief bij lamel dus geen meerprijs!)
velling is een V groef tussen de verschillende planken. Micro velling is een groef van maximaal 2 millimeter en “standaard” velling is groter dan 2 millimeter. Vervolgens wordt er nog onderscheid gemaakt tussen 2- en 4 zijdige velling. 2 zijdig houdt in dat er alleen een V groef tussen de lengte richting van de planken zit en bij 4 zijdig zit deze ook op de kopse kant van de plank.
Vrijblijvende offerte »
velling vloeren

Fijnbezaagd

meerprijs €8,95 per m²
Fijnbezaagd houdt in dat het hout paralel met een zaagtand licht (fijn) wordt gezaagd. Hierdoor ontstaan kleine zaagsneden waardoor het hout er ruwer uitziet en aanvoelt.
Vrijblijvende offerte »