Duurzaamheid

Duurzaamheid, we kunnen er niet meer omheen met de steeds verder toenemende vraag naar grondstoffen. Ondertussen bevolken we onze planeet met ruim 7,7 miljard mensen en dit aantal stijgt dagelijks met ruim 220.000 individuen. Dat dit een forse toename in de vraag naar grondstoffen inhoudt mag geen verrassing meer zijn.

Bossen staan wereldwijd onder druk door deze toenemende vraag, de ontbossing die daarmee gepaard gaat is voor ons al jaren reden om zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo nemen wij onze maatschappelijke verantwoording als onderneming en krijgt u een vloer welke goed voor uzelf én uw omgeving is.

Al het geleverde hout van onze duoplank, semi tapis en tapis vloeren wordt dan ook zoveel mogelijk FSC gecertificeerd door de fabriek aangekocht. Hout met een FSC keurmerk wordt geproduceerd volgens strenge regels. Deze regels beschermen de natuur, de rechten en het welzijn van de bevolking en werknemers. Het FSC-systeem is ervoor om zorg te dragen dat er ook voor toekomstige generaties nog natuur overblijft. Dit wordt onder andere bereikt door duurzaam beheer zoals lange herstelperiodes voor het bos in combinatie met eventueel nieuwe aanplant. Een houten vloer van een goede kwaliteit gaat gelukkig erg lang mee waardoor wij een keurige balans hebben in grondstofverbruik en nieuwe aanwas.

Bastel Parkt zelf is niet FSC gecertificeerd omdat wij teveel afhankelijk zijn van diverse leveranciers die allemaal zoveel mogelijk maar niet uitsluitend FSC kunnen leveren (vaak ook door de combi ondervloer, toplaag en samengestelde vloeren).

Naast de inkoop van zoveel mogelijk FSC gecertificeerd hout werken wij met producten zonder schadelijke oplosmiddelen; wel zo veilig voor zowel onze klanten als parketteurs. De diverse lijmsoorten welke wij gebruiken selecteren wij op een minimale impact op het millieu. Daarnaast worden al onze vloeren standaard afgewerkt met een milieuvriendelijke olie. Deze olie bevat geen solventen (VOC’s) en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten waardoor het volkomen veilig is voor de gebruiker én zijn omgeving.

eiken vloeren bastel

Met zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers hebben wij onze afdruk al fors weten te reduceren maar daar houdt onze verantwoordelijkheid natuurlijk niet op.

Wat doen wij nog meer om de impact op onze leefomgeving verder te reduceren:

  • Wij bezoeken projecten binnen de ring veelal per elektrische fiets;
  • Ons afval wordt gescheiden en voor meer dan 95% gerecycled;
  • Wij gebruiken moderne efficiënte gereedschappen;
  • Wij doen aan klimaatbeheersing in zowel showroom als opslag;
  • Wij hanteren een moderne meetmethodiek waardoor zaagverlies beperkt blijft;
  • Ons kantoor is nagenoeg papiervrij.

Wij hebben hiermee al de nodige stappen gezet wat zeker niet wil zeggen dat wij nu stil blijven zitten en niet verder ontwikkelen. Zo blijven wij innovaties binnen onze branche op de voet volgen en passen wij deze bij gebleken meerwaarde ook direct toe.

Heeft u vragen over onze werkwijze, productie of wilt u op uw gemak rondkijken naar de mogelijkheden in onze showroom? Neem dan hier contact met ons op!