Geluidsisolatie

Greenfloor

Greenfloor is een brandvertragende geluid reducerende onderlaag voor Jumpax CP . Hij behaalt een contactgeluidsreductie op een houten draagvloer in combinatie met de Jumpax van minimaal 11 DB. Hiermee kan dus aan een VVE eis van 10 DB worden voldaan.  Greenfloor is samengesteld uit zuiver wol en is daarmee volledig milieuvriendelijk. De wol is naturel van kleur. Naast de reeds genoemde geluidsreductie kan hij ook worden toegepast in situaties waar een hoge brandklasse wordt gevraagd of waar hoogte een probleem is. Greenfloor is maar 3mm dik.

Bastel Parket Greenfloor productspecificaties

Bastel Parket testuitslag houten draagvloer met Greenfloor en Jumpax CP

geluidsisolatie Bastel Parket Green Floor

Jumpax CP

Jumpax CP is een contactgeluid reducerend ondervloer systeem voor een houten draagvloer. Deze ondervloer is ontwikkeld als universeel droogbouw dual ondervloersysteem voor toepassing als dekvloer op diverse constructieve ondergronden. Enkele voorbeelden hiervan zijn cementgebonden constructies, houtskeletbouw en droogbouw vloerverwarmingselementen.

De Jumpax is opgebouwd uit materialen die niet brandbaar zijn en is nagenoeg ongevoelig voor vocht. Jumpax is te combineren met verschillende onderlagen en is gemeten op een houten draagvloerconstructie volgens de Europese norm ISO 10140-3: 2010.

De Jumpax  behaalt een contactgeluidreductie op een houten draagvloer in combinatie met de Greenfloor van minimaal 11 DB. Hiermee kan dus aan een VVE eis van 10 DB worden voldaan.

 

Bastel Parket jumpax cp productspecificaties

Bastel Parket testuitslag houten draagvloer met Greenfloor en Jumpax CP

geluidsisolatie Bastel Parket Jumpax

Redupanel

Met een inbouwhoogte van slechts 25 mm is Redupanel zeer geschikt voor het behalen van hoge contactgeluidreductie waarden op houten draagconstructies in de renovatie en nieuwbouw. redupanel parket behaalt onbelast gemeten op een houten draagvloer een contactgeluidreductie van 8 dB en op een zandcement vloer onbelast 20 dB  / 8 dB volgens ISO 10140-3: 2010 en nen-BS-en-ISO140-8 / 717-2

 

Bastel Parket Redupanel productspecificaties

Bastel Parket testuitslag Redupanel op een houten vloer

geluidsisolatie Bastel Parket Redupanel

OSB

OSB platen bestaan uit samengeperst hout. De platen hebben een mes- en groef verbinding en kunnen hierdoor zwevend worden gelegd zodat de contactgeluidsreductie wordt bevorderd. Dit is een goedkopere oplossing voor als u niet aan een VVE eis hoeft te voldoen, maar wel uw buren tegemoet wil komen. Hoeveel DB de OSB platen reduceren is niet bekend, deze zijn namelijk nooit getest.

Bastel Parket osb plaat