Randafwerking

Band

De band is de rand om de visgraat heen tegen de muur. Deze rand sluit de visgraat dus als het ware af. De band heeft dezelfde breedte als de visgraat, maar dan lange stukken. Dit geeft een mooi en rustig effect. Het is ook mogelijk een bredere band te nemen. Geef dit dan aan bij uw offerte aanvraag in het veldje opmerkingen.

zonder band

Bastel Parket band 2

Bies

De bies is de donkere lijn dat tussen de band en de visgraat zit. Deze is gemaakt van wengé hout en is van zichzelf zo donker. Bij het afwerking van de vloer wordt de bies meegenomen en afhankelijk van welke afwerking wordt gekozen een beetje mee kleuren, maar blijft donker. Het is ook mogelijk een dubbele bies te nemen of lichte bies van van maple. Geef dit dan aan bij uw offerte aanvraag in het veldje opmerkingen.

band+bies

Bastel Parket band en bies

Zonder band

Bij het plaatsen van een visgraatvloer zonder band bedoelen wij dat de visgraat door wordt gelegd tot aan de muur. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect doordat het net lijkt alsof de muren op de visgraat staan. Het leggen zonder band is wel iets kostbaarder omdat de parketteurs heel nauwkeurig moeten zagen en hier meer tijd aan kwijt zijn.

zonder band

Bastel Parket zonder band

Sluitfriezen

De visgraatvloer wordt in dit geval ipv de band afgesloten met sluitfriezen. Dit houdt in dat de helft van de plank haaks op de visgraat wordt geplaatst. En zo naast elkaar rondom de visgraat gaan. Het is ook mogelijk om langere of kortere sluitfriezen te nemen. Geef dit dan aan bij uw offerte aanvraag in het veldje opmerkingen.

band + sluitfriezen

Bastel Parket band + sluitfriezen

Dubbele band

De naam zegt het eigenlijk al. Met dubbele band bedoelen we dat we de band twee keer plaatsen. Dubbel dus. Op deze manier kunt u een kleine visgraatplank wat meer body geven. Het is echter niet aan te raden bij de grotere afmetingen. De band komt anders te veel naar binnen en hiermee lijkt de ruimte kleiner.

dubbele band

Bastel Parket dubbele band