Sorteringen

Er zijn behoorlijk wat sorteringen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Hieronder een paar van de meest voorkomende.

Rustiek B

Rustiek B heeft een ietwat ruigere uitstraling. Doordat deze wat meer knoesten heeft van maximaal 65mm. Ook heeft rustiek B natuurlijke kleurverschillen en vlammen. Rustiek B is niet volledig maar wel nagenoeg spint vrij. Kopscheuren en hart zijn toegestaan. Insectschade is zeer beperkt toegestaan. Door zijn robuuste look is rustiek AB is goed te combineren met een wat grotere plank zoals de 14×70 of een grotere walvisgraat.

Bastel Parket 20x80 rustiek AB 3

Rustiek A

Heeft een wat rustigere uitstraling ten opzichte van de B. De rustiek A heeft wat minder natuurlijke kleurverschillen, minder vlammen en knoesten van maximaal 40mm. Rustiek A is vrij van insectschade en spint. kleine kopscheurtjes zijn toegestaan. Door zijn wat rustigere look is rustiek A is goed te combineren met zowel een grote als een kleine plank.

Bastel Parket 10x50 rustiek A

1 Bis

De meeste gekozen sortering door zijn hele rustige uitstraling. Dit omdat hij enkel gezonde knoesten bevat tot maximaal 17mm. 1Bis bevat geen spint, geen kopscheuren en geen insectschade. Deze sortering heeft weinig kleur nuances. De 1 bis is met alle afmetingen perfect te combineren.

Bastel Parket 14x70 prime 070

Prime

Prime heeft geen knoesten, geen spint en geen kopscheuren, wel kleine pitkwastjes tot 3mm. Kleine kleurnuances in de planken onderling komen voor.

Bastel Parket band 010
Let op: hout is een natuurproduct, getoonde informatie is een richtlijn, eindresultaten kunnen afwijken. Vloeren worden zowel kwartiers als dosse gezaagd, afhankelijk van uw gekozen vloer kan dit in iedere willekeurige verhouding zijn.